Tein hyydytettyävoileipäkakkua kinkusta. Ohjeesta tulee kaksi irtopohjavuoallista kakkua.

Kipan%20kuvat%20152-normal.jpg

Kinkkuvoileipäkakku

400 g Ohuen ohutta kinkkua

1 kg turkkilaistajugurttia

2 prk ruohosipuli tuorejuustoa

2 dl kuohukermaa

4 dl pilkottua paprikaa

2 dl pilkottua suolakurkkua

1 ruukku ruohosipulia

10 kpl liivatelehteä

pippuria, suolaa ja sokeria

Pohja:

400 g ruisrealia

60  voi sulaa

Hienonna ruisleipä viipaleet (otin reunat poies) ja lisää sulatettu voi.

Painele ruisleipäseos irtopohjavuokiin (leivinpaperi pohjalle).

Hienonna täytteen aineet ja sekoita joukkoon jugurtti, kerma, tuorejuusto ja mausteet. Maistele.

Pehmennä liivatelehdet kylmässä vedessä ja liota kuumaan nesteeseen.

Sekoita liivateneste hyvin vatkaten täytteen sekaan.

Kaada täyte vuokiin ja anna kakkujen hyytyä seuraavan päivään.

Koristele mielesi mukaan.