Ihana kahvin ja kaakaon yhdistelmä kiehtoi minua tässä makeassa piiraassa.

Ohje on kirjasta ruokasuosikit muffinit ja leivonnaiset.


Pohja:

225 g Voita

225 g Vehnäjauhoja

1 rkl Leivinjauhetta

1 tl Kaakaojauhetta

225 g Ruskeaa sokeria

4 Kananmunaa

3 rkl Pikakahvijauhetta, joka on liuennut 2 rkl kuumaa vettä

Siivilöi jauho, leivinjauho ja kaakaojauhe kulhoon ja lisää voi, sokeri, munat ja kahvi.

Sekoita taikina tasaiseksi. Paista 180 asteessa n. 30-40 minuuttia.

 

Kuorrutus:

115 g Valkosuklaata

55 g Voita

3 rkl Maitoa

175 g Tomusokeria

Sulata suklaa vesihauteessa, lisää voi ja maito. Siivilöi tomusokeri sekaan.

Kuorruta jäähtynyt pohja. Koristelin piirakan mariannerakeilla ja kaakaojauheella.