Kuumalla ilmalla ei tee oikein mieli tehdä kermakakkua.

Hyydykekakku on helppo ja nopea tehdä, ja onnistuu helteelläkin.

 

 

Tähän kakkuun on sekoitettu monenlaista makua mm. appelsiinia, sitruunaa, omena- ja tyrnisosetta.  

Pohja

n. 300 g kaurakeksejä

50 g voita, margariinia

 

Täyte

2 dl vispikermaa

200g appelsiinituorejuustoa

0.5 dl sokeria

5 kpl liivatetta

sokeria, vanilliinisokeria

sitruunaraastetta ja -mehua, hedelmämehua

 

Kiille

1 prk (125 g) tyrni-omenasosetta (piltti)

n 1-2 dl hedelmämehua

4 kpl liivatetta

 

Hienonna keksit ja lisää sulatettu voi. Painele seos irtopohjavuoan pohjalle.

Vatkaa kerma kuohkeaksi. Lisää tuorejuusto ja makua antavat aineet kerman joukkoon.

Pehmennetyt liivatteet lisätään kiehuvaan mehutilkkaan.

Anna liivate-mehu seoksen hiukan jäähtyä. Lisää seos kerman joukkoon hyvin vatkaten.

Kaada täyte keksipohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa n. 2 tuntia.

 

Kiehauta osa kiilteeseen tulevasta nesteestä ja lisää pehmennetyt liivatteet.

Lisää loppu mehu ja tyrni-omenasose. Anna jäähtyä. Lisää kiille kakun päälle ja hyydytä jääkaapissa.