Iltapalaksi valmistin ihanaa tonnikalapiirakkaa.
Piirakan täytteitä on helppo muunnella mielensä mukaan tai katsoa mitä kaapista löytää.
Ohje on peräisin työpaikaltani.
Tällä ohjeella tulee yksi pellillinen tai kaksi pienempää vuokaa.
Pohja
2 dl Perunasoseainetta
4 dl Vehnäjauhoja
1 tl Leivinjauhetta
1/2 tl Suolaa
200 g Margariinia
1 dl Vettä
Nypi kuivataineet ja rasva. Lisää lopuksi vesi ja sekoita nopeasti taikinaksi.
Paista pohjaa 200 asteessa n. 10 min.
Täytteeseen laitoin tälläkertaa
2 kpl Porkkanoita
1 Sipuli
2-3 prk Tonnikalaa öljyssä
Maissia ja tomaattia
6 kpl Kananmunia
4 dl Ruokakermaa
200 g Juustoraastetta
Mausteina mm. tilliä, kalamaustetta, suolaa, sitruunapippuria ja aromisuolaa
Kuullota suikaleiksi pilkotut porkkanat, sipuli ja maissi. Pilko tomaatit ja valuta tonnikala.
Lisää täytteet pohjan päälle. Valmista ruokakermasta, munista ja mausteista seos.
Lisää seos ja juustoraaste piirakan päälle ja paista 200 asteessa n 30 minuuttia.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.