Kuumalla ilmalla ei tee oikein mieli tehdä kermakakkua.
Hyydykekakku on helppo ja nopea tehdä, ja onnistuu helteelläkin.
Tähän kakkuun on sekoitettu monenlaista makua mm. appelsiinia, sitruunaa, omena- ja tyrnisosetta.
Pohja
n. 300 g kaurakeksejä
50 g voita, margariinia
Täyte
2 dl vispikermaa
200g appelsiinituorejuustoa
0.5 dl sokeria
5 kpl liivatetta
sokeria, vanilliinisokeria
sitruunaraastetta ja -mehua, hedelmämehua
Kiille
1 prk (125 g) tyrni-omenasosetta (piltti)
n 1-2 dl hedelmämehua
4 kpl liivatetta
Hienonna keksit ja lisää sulatettu voi. Painele seos irtopohjavuoan pohjalle.
Vatkaa kerma kuohkeaksi. Lisää tuorejuusto ja makua antavat aineet kerman joukkoon.
Pehmennetyt liivatteet lisätään kiehuvaan mehutilkkaan.
Anna liivate-mehu seoksen hiukan jäähtyä. Lisää seos kerman joukkoon hyvin vatkaten.
Kaada täyte keksipohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa n. 2 tuntia.
Kiehauta osa kiilteeseen tulevasta nesteestä ja lisää pehmennetyt liivatteet.
Lisää loppu mehu ja tyrni-omenasose. Anna jäähtyä. Lisää kiille kakun päälle ja hyydytä jääkaapissa.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.